autocesta a1

HAK upozorava na gust promet prema moru

13.07.2019 u 08:14

Bionic
Reading

Povećana je gustoća prometa na autocesti A1 Zagreb Split-Ploče u smjeru mora. Između naplatne postaje Lučko i čvora Donja Zdenčina vozi se u koloni u pokretu. Na ulasku na autocestu u Lučkom zasad nema dužih čekanja, javio je HAK u 7,15 sati

Oprez je potreban zbog životinje (uočena je srna) na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Lužani. Kolnici su mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Ravna Gora.

Zbog prometne nesreće na DC106 u mjestu Dinjiška na otoku Pagu, vozi se jednim trakom, naizmjence.

I dalje je zatvoren dio osječke južne obilaznice od Trpimirove do Kirove. Normalizacija prometa očekuje se tijekom jutra.

Danas do 14 sati na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1 - Ličkoj magistrali.

Na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi i izgradnji kolnika ili redovitog održavanja, pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje privremene prometne signalizacije i ograničenja brzine u zoni radova.

Na graničnim prijelazima gust je promet, ima čekanja, u uglavnom oko pola sata, osim na Macelju gdje se na ulazu u zemlju čeka 2 i više sati.

Kolona teretnih vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko 2 km.

Trajekti i katamarani plove redovito.