PROMETNE GUŽVE

HAK: Obilasci i višesatna čekanja na graničnim prijelazima

20.08.2017 u 23:05

Bionic
Reading

Hrvatski autoklub (HAK) u nedjelju navečer je izvijestio o vrlo gustom prometu u smjeru unutrašnjosti, te o prometnoj nesreći na zagrebačkoj obilaznici ( A3) gdje se zbog očevida nakon čvora Jankomir, vozi jednim trakom u koloni.

Treći vikend u kolovozu obilježile su prometne gužve na važnijim cestovnim pravcima, a u nedjelju navečer promet je i dalje bio vrlo gust  na autocesti A1 u smjeru Zagreba, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru Slovenije. 

Promet je pojačan  i na Krčkom mostu u smjeru kopna, pojedinim dionicama Jadranske magistrale, na staroj karlovačkoj cesti te na pojedinim graničnim prijelazima gdje su zabilježena višesatna čekanja. Na naplatama Lučko i Demerje, na izlazu s autoceste A1, nema dužih čekanja, dok je na naplati Bregana kolona u smjeru Slovenije duga jedan kilometar.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Obilazak za ostale skupine je cestama  Benkovac-Karin-Obrovac-Gračac.

Zbog vjetra, na dionici autoceste A7 Draga-Šmrika i dionici Jadranske magistrale između Bakra i Senja (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te povremeno na mostu Rječina na riječkoj obilaznici.

Posljednje informacije o stanju na cestama možete doznati ovdje.