ČEKANJE NA GRANICAMA

HAK: Kolona od tri kilometra na izlazu Lučko

31.07.2011 u 16:42

Bionic
Reading

Pojačan je promet na glavnim cestovnim pravcima u oba smjera, a osobito na autocestama; na naplati Lučko na izlazu prema Zagrebu kolona je duga oko tri kilometra, a na naplati Ivanja Reka nema dužih čekanja, javio je HAK

Pojačano je i na Istarskom ipsilonu kao i u blizini turističkih središta na obali.

Zbog gužve na A1 na naplati Vrgorac na izlazu, promet se povremeno preusmjerava na izlaz Ravča. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod-istok).

Zbog radova na pružnom prijelazu do 18 sati zatvorena je cesta Klinča Sela -Kupinec-Pisarovina. To je cesta koja povezuje izlaz Donja Zdenčina (A1) sa starom karlovačkom cestom pa HAK podsjeća vozače da do daljnjega ne planiraju ulazak ili izlazak s autoceste na tom čvoru.

Pojačan je promet na svim graničnim prijelazima sa Slovenijom, ali vrijeme čekanja ne prelazi 15 minuta. Na GP Karasovići u oba smjera čeka se do 20 minuta, a na Goričanu oko pola sata. Na Slavonskom Brodu i Staroj Gradiški na ulazak se čeka oko 20 minuta, a na Bajakovu na izlazak oko sat vremena.

U svim je trajektnim pristaništima i lukama promet pojačan, trajekti plove redovito, a po potrebi uvode se i dodatne trajektne linije.