BALAKOV SIGURAN

Hajduku novi sportski direktor, Malešu ultimatum

06.12.2011 u 23:02

Bionic
Reading

Sječa glava na sjednici Nadzornog odbora Hajduka, koja je potrajala više od šest sati. Smijenjeni su, i to jednoglasnom odlukom, članovi uprave Pavle Cicarelli i Milo Nižetić. S tim da je Nižetić preusmjeren na poziciju sportskog direktora, što bi značilo je zamijenio Ivicu Kalinića, koji je već dugo na bolovanju. Predsjednik uprave Hrvoje Maleš preživio je, ali živi na aparatima. Nadzorni odbor dao mu je rok od deset dana da složi plan racionalizacije poslova, odnosno da smanji troškove. Tek tada će se više znati o njegovoj sudbini. Prvi na rasporedu kod 'nadzornika' bio je Cicarelli, odgovorna osoba za skandal s kalendarom za 2012. godinu.

'Bilo bi najbolje da odeš sam, da u javnosti ispadne da si se povukao,' predložio je Cicarelliju Nadzorni odbor.

'Neću dati ostavku, tada bi izgledalo da priznajem krivnju,' uzvratio im je Cicarelli.

'Onda je naša odluka o raskidu ugovora jednoglasna,' zaključio je priču NO.

Nižetić je pao zbog slabih procjena u dovođenju igrača. Trener Krasimir Balakov ima sigurnu poziciju, još za vrijeme Skupštine kada je ovaj Nadzorni odbor izabran kazali su da nitko ne smije dirati trenera. To nije jednoglasan stav vodstva kluba, ali svjesni su da Balakov ima veliko navijačko zaleđe, koje je, na kraju krajeva, ipak izabralo NO. A u tih šest sati bilo je veselo, pred Nadzornim odborom izvješća su, pojedinačno, davali Hrvoje Maleš, pa je u salu za sastanke ušetao financijski direktor Milan Prgomet. On je u više navrata dolazio, ali negdje oko 20 sati sreli smo ga u trgovačkom centru Joker kako se grli s djevojkom, činio se dobre volje, što bi značilo da je preživio.

Potom su na red stigli rečeni Cicarelli i Nižetić, svoju porciju dobio je i Marin Grubišić, voditelj marketinga, ključna osoba u 'slučaju kalendari'. Najgore je u cijeloj priči bilo glasnogovornici Lauri Visković. Kad je u dnu kancelarija vidjela novinare kako čekaju informaciju došlo joj je slabo. Pa smo, najprije preko portira zamoljeni da napustimo klub, da bi Laura oko 19.30 sati kazala kako neće biti službenih izjava, već će Hajduk objaviti priopćenje.

'Sastanak će potrajati još dva sata,' kazala je Viskovićeva.

Naravno, to je bila laž. Jer, pet minuta prije toga Hajdukove prostorije napustio je predsjednik NO-a Josip Paladino, a pola sata poslije društvo se razišlo. Neki su krenuli kućama, neki u kafiće na piće, pa su počele curiti informacije oko tijeka sastanka. A Paladino je otišao u hotel Park na protokolarnu večeru Rotary kluba. S tim da mu je u Park Laura Visković donijela priopćenje koje je Paladino morao dobro pročitati i potpisati. U priopćenju, objavljenom oko 22.20 sati, obznanjeno je pet odluka Nadzornog odbora. Evo odluka. Nadzorni odbor donio je odluku da se broj članova Uprave HNK Hajduk smanji sa tri na jednog. Opoziva se Pavle Cicarelli sa mjesta člana Uprave Hajduka. Milo Nižetić se privremeno postavlja na mjesto vršitelja dužnosti sportskog direktora, dok je isti na bolovanju.

Nadzorni odbor naložio je Upravi kluba da u roku od deset dana da prijedlog nove sistematizacije radnih mjesta pod imperativom racionalizacije poslovanja HNK Hajduk kako u kadrovskom, tako i u stručnom smislu te u cilju smanjenja troškova poslovanja. Također je odlučno da se napravi revizija poslovanja HNK Hajduk š.d.d., kroz angažman revizorske kuće.Nadzorni odbor održao je sjednicu u punom sastavu i sve odluke donesene su jednoglasno.