optimizam uoči izbora

Hajdaš Dončić: Vjerujem da će SDP u sva četiri velika grada ući u drugi krug

16.03.2021 u 11:48

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić bio je gost N1 Studija uživo i komentirao izglede SDP-a na predstojećim lokalnim izborima.

“Što se tiče Zagreba, kolega Klisović je krenuo s nekih 5,6 posto podrške prema nekim našim internim anketama, a sada je na nekih 12-13 posto. Vjerujemo da će se to još i povećavati. Drugi kandidati su dobre političke utakmice. Ovo neće biti normalni izbori, kao što nisu bili ni parlamentarni izbori. I dalje smo u tom covid balonu. Mi definitivno više ne poštujemo određena pravila o fiskalnoj odgovornosti, što je normalno, ali mi ćemo taj novac u jednom trenutku morati vraćati”, ističe.

Koji su ciljevi SDP-a na izborima?

“Uvijek vam je cilj imati županiju ili dvije više. Realno je da ćemo to i ostvariti. Na lokalnim izborima vam uvijek izlaze osobnosti kandidata u prvi plan. Mislim da mi imamo nekoliko kandidata koji svojom osobnošću iskaču. Imamo u Makarskoj jednog mlađeg čovjeka vinara. U Korčuli mislim da imamo šanse pobijediti s jednom šarmantnom mladom damom. Nemojmo zaboraviti da i u Zadru imamo jednog dobrog neovisnog kandidata”, kaže Hajdaš Dončić za N1.

Smatra da će SDP-ovi kandidati za gradonačelnika u sva četiri velika grada (Zagreb, Split, Rijeka i Osijek) ući u drugi krug.

“Vjerujem da ćemo u svim velikim gradovima ući u drugi krug što se tiče izbora za gradonačelnika. U lokalnim izborima ne pobjeđuje niti predsjednik niti predsjedništvo, nego su lokalni izbori izbori gdje kandidati sami odlučuju o svojoj pobjedi”, rekao je.

Upitan vjeruje li da će SDP ponovno osvojiti Rijeku, kaže: “Bilo bi aspolutno nekorektno pred Filipovića postaviti breme da će pobijediti u prvom krugu. Ja u njegovu pobjedu vjerujem. U Rijeci imamo najviše šanse za pobjedu i vjerujem da će sva četiri kandidata ući u drugi krug”.

Što se pak Krapinsko-zagorske županije tiče, kaže da je realnost pobjeda kandidata za župana u prvom krugu, odnosno vjeruje kako će Željko Kolar ostati župan te županije.