potpredsjednik sdp-a

Hajdaš Dončić: Predsjednik se nije svrstao uz oporbu, već uz ljude zdravog razuma

20.07.2023 u 12:10

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDP-a i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić u četvrtak je izjavio da je predsjednik Zoran Milanović postupio apsolutno ispravno sazvavši izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora te da se time nije svrstao na stranu oporbe, već uz ljude zdravog razuma

"Deseci i deseci građana, deseci i deseci poduzetnika ne mogu riješiti određene upise, registraciju ili otvaranje tvrtki, zemljišnoknjižne tužbe, sustav se paralizira. Definitivno to treba riješiti, a vidimo da vladajući, Andrej Plenković, to nije u stanju riješiti", istaknuo je Hajdaš Dončić koji nazoči svečanoj sjednici Općinskog vijeća Krapinskih Toplica, na koju dolazi i predsjednik Milanović.

Dodao je da je prošlo četrdesetak dana, a sustav je u kolapsu.

Hajdaš Dončić rekao je da je uloga predsjednika da sve tri razine u Hrvatskoj funkcioniraju te naglasio da je predsjednik Milanović postupio apsolutno ispravno.

"S druge strane imamo aferu koja se gura pod tepih i gdje je zapravo nečinjenjem i ljudskom glupošću, a možda tu ima i kriminala, učinjena velika materijalna šteta Hrvatskoj elektroprivredi. Netko se pita što to znači. To je vrlo jednostavno jer je Vlada dokapitalizirala HEP, a taj novac od dokapitalizacije je novac mene i vas i svih ovih ljudi ovdje koji uplaćuju u proračun", rekao je potpredsjednik SDP-a.

Na pitanje novinara je li se svojim potezom Milanović svrstao na stranu oporbe, Dončić je odgovorio niječno. "On se svrstao u Hrvatsku koja normalno razmišlja, koja je normalna i koja ima zdrav razum. Imate ljude sa zdravim razumom i imate političke manijake, a on se svrstao uz ljude koji imaju zdravi razum", rekao je.

Dodao je da će SDP-ovi zastupnici na izvanrednu sjednicu Sabora doći te da se nada da će i druge političke stranke pokazati odgovornosti i da će doći i njihovi predstavnici.

"To im je radno mjesto", poručio je.

Na pitanje što se može sjednicom konkretno napraviti, Hajdaš Dončić istaknuo je da će se vidjeti kako će se glasati.

"Hoće li, recimo, HSLS, hoće li HNS, hoće li manjinci koji čine vladajuću većinu, glasati kao i HDZ-ovci ili će se možda kod njih probuditi zdravi razum. Ako se probudi zdravi razum, onda će se zaključci usvojiti. A ono što se u parlamentu usvoji, to su zakoni ili određeni zaključci, obvezni za Vladu Republike Hrvatske, koja ih mora u 15 dana provesti”, rekao je Hajdaš Dončić.

Kazao je i kako vjeruje da će se većina oporbe skupiti, a da je "loptica na tzv. igračima iz sjene koji podržavaju HDZ".