NE ŽELI SE ISPRIČATI ZA 'POTURICU'

Hajdaš Dončić o Hasanbegoviću: Tko je uopće on?! Puna mi je kapa filoustaša

23.07.2017 u 20:31

Bionic
Reading

Potpredsjednik Sabora, SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić kazao je kako se ne misli ispričati svom saborskom kolegi Zlatko Hasanbegoviću zato što ga je nazvao poturicom. Poručio mu je: Puna mi je kapa filoustaša

'A što sam rekao? Narodnu poslovicu, narodnu mudrost. Ako to nekoga vrijeđa, onda ta osoba ima problem sama sa sobom. Ali nemam namjeru o tome više diskutirati',  kazao je Hajdaš Dončić u intervjuu za Večernji list.

'Nemam se namjeru nikome pravdati ni ispričavati. A najmanje onima koji svoju političku agendu i program crpe iz 20 stoljeća. Puna mi je kapa filoustaša i 1945. Zanima me budućnost, a ne 1945. Tko je uopće on? Samo govorim narodne izreke. A jedna od njih je i da se mnogi prave veći katolici od pape, pa se opet moraju dokazivati', kaže.

Siniša Hajdaš Dončić predao Ministarstvo Olegu Butkoviću Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Na pitanje što misli o Franji Tuđmanu kaže:  'Ne mogu ni protiv Franje Tuđmana ni protiv Tita reći nešto ružno. Prvo zbog regionalne pripadnosti, a kao drugo, i jedan i drugi imaju pozitivnih i negativnih strana.

Spominje svoj Zabok i kaže da je tamo imenovanje ulica idealno riješeno: ulica Franje Tuđmana ide na Ulicu maršala Tita.

'Ova promjena imena je bez veze jer se njome ne ide na Tita kao na osobu, nego na cijeli antifašistički pokret. Tito je bio veliki državnik, narodnooslobodilačku je vojsku stavio u antifašističku koaliciju. To se ne smije negirati', poručuje.