'NIJE OVO INTERVJU!'

Hajdaš Dončić novinarima u Zadru zabranio pitanja

14.05.2013 u 17:27

Bionic
Reading

Za ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišu Hajdaša Dončića završetak izgradnje luka Gaženica je ekonomsko, a ne političko pitanje iako je svoj prvi posjet Gaženici tempirao u vrijeme predizborne kampanje u kojoj se koplja lome upravo oko ove teme.

U sklopu obilaska gradilišta Hajdaš Dončić je dao izjavu za medije, no po zamisli njegove službe za odnose s javnošću dodatna pitanja novinarima nisu bila dopuštena.

'Slika govori više od riječi, radovi se nastavljaju. Imamo uvjerenje od projekt menadžera Strabaga da će sve biti završeno u svibnju sljedeće godine. Sljedeće ljeto tu bi se trebao uspostaviti trajektni promet', kazao je Hajdaš Dončić. Potvrdio je da je Lučka uprava raspisala međunarodni natječaj za strateškog partnera koji će u Gaženici izgraditi terminal prema svojim interesima i mjeri. Nevoljko je odgovorio kako još uvijek nisu raskinuti ugovori o kreditiranju s bankama koje su dale novac za treću fazu koja je naknadno procijenjena preskupom pa se pristupilo potrazi za strateškim partnerom.

Zadarski novinari obasuli su ministra i pitanjima o Croatia Airlinesu želeći saznati na koji se način misli uključiti u rješavanje krize nacionalne aviokompanije, no on im se zahvalio i krenuo u obilazak luke Gaženica. Njegova je glasnogovornica pak novinarima dovikivala kako nije u pitanju intervju.

Poput mnogih svojih prethodnika iz Vlade koji ovih dane salijeću Zadar i Hajdaš Dončić je ministarski posjet iskoristio za stranačko druženje te je u prostorijama SDP-a u nastavku svog boravka u Donatovom gradu upriličena konferencija za novinare na kojoj je podržao gradonačelničku kandidaturu SDP-ovog kandidata Ive Bilića.