VRGORAC U AUTOGRČU

Gužvovitom Dalmatinom prema jugu

  • Autor: Jure Divić
  • Zadnja izmjena 07.08.2010 10:18
  • Objavljeno 06.08.2010 u 23:02
ravča1

ravča1

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Dalmatina ove godine bilježi značajan porast prometa vozila koja putuju prema jugu u odnosu na prošlu godinu

Po riječima glasnogovornice HAC-a Kate Kuprešak, srpanj ove godine donio je porast od 13, 71% više automobila koji su putovali prema Dubrovniku i Makarskom primorju u odnosu na srpanj 2009.godine.

Na naplatnim kućicama na izlazu s Dalmatine na Ravči ove godine u srpnju je izišlo 108.477 vozila,  što je za 13.076 ili 13,71% više u odnosu na isti mjesec lani, kada je na Ravči izišlo 95.401 vozilo.

Velike gužve koje su obilježile kraj srpnja nastavile su se i u kolovozu i za očekivati je da će i kolovoz donijeti bolje statističke pokazatelje.

Povećanje broja automobila koji izlaze s Dalmatine na Ravči najbolje su osjetili stanovnici Vrgorca koji su ovo ljeto potpuno blokirani kolonama stranih turista koji prolaze kroz grad.

Jure Divić

Jure Divić

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Kako sada stvari stoje, tako će biti još nekoliko godina jer se izlaz Vrgorac, koji bi mogao biti gotov dogodine, neće otvarati sve dok se ne završi dionica do Ploča.

No turistički djelatnici u dubrovačkom i Makarskom primorju bilježe porast broja noćenja što će pozitivno utjecati na ovogodišnju turističku žetvu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi