OPREZNO U PROMETU

Nesreće na autocestama kod Lučkog i Popovače, magla otežava vožnju, na granici s BiH čeka se satima!

29.10.2022 u 08:09

Bionic
Reading

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

HAK upozorava na izvanredne situacije na autocestama:

  • prometna nesreća na autocesti A1 na 2. km između naplatne postaje Demerje i naplatne postaje Lučko u smjeru Zagreba, promet se vodi jednom prometnom trakom;
  • prometna nesreća na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 75. km između čvora Križ i čvora Popovača u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.
  • u zoni radova između čvorova Bosiljevo i odmorišta Dobra u smjeru Dubrovnika vozi se u koloni od oko 1,5 km
Magla Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Povremeno je pojačan promet na važnijim cestama, gradskim cestama i obilaznicama, pojedinim graničnim prijelazima te u blizini gradskih i mjesnih groblja, gdje se uoči blagdana Svih svetih vozi uz posebnu regulaciju prometa. Na cestama gdje su u tijeku radovi mogući su povremeni zastoji i vožnja u koloni.

Kad je riječ o čekanju na graničnim prijelazima, najveća je gužva na prijelazu Stara Gradiška, gdje se za ulaz u BiH, ali i iz BiH u Hrvatsku, čeka čak 3 sata. Gužva se s tog prijelaza prelila na susjedne prijelaze Dvor i Jasenovac, na kojima se trenutačno čeka po sat vremena.