ZAGREBAČKA SKUPŠTINA

Bandić: Ništa ne zamjeram HDZ-u. Mene nitko nije prevario

06.02.2020 u 09:49

Bionic
Reading

Uoči sjednice sjednica zagrebačke Gradske skupštine, na kojoj će se naći su 44 točke, ali i najvažnija šesta - izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba (GUP), zbog koje se pred Skupštinom okupilo stotinjak prosvjednika koji smatraju da sadrže prenamjene zemljišta za 'Bandićev Manhattan', povećavaju izgradnju u donjogradskim blokovima i povećavaju promet u središtu gada, a ne odgovaraju na goruća pitanja poput prilagodbe klimatskim promjenama, određivanja zone za izgradnju javnih stanova, a nemaju bilo kakvu viziju istinskog razvoja grada u interesu njegovih stanovnika

No, o GUP-u se danas neće glasovati jer je HDZ najavio 15-ak amandmana o kojima se treba očitovati i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja što će cijelu proceduru odužiti najmanje mjesec dana.

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, u Skupštinu je došao u pratnji osiguranja i dodao je da HDZ-u ne zamjera na amandmanima.

'Amandmani su sastavni dio procedure. Ako su predloženi amandmani u skladu sa zakonom, bit će podržani. Mogu reći da me ne zanima čiji je amandman. Svaki amandman koji je sukladno propisima, prihvatit ćemo. Ne zamjeram HDZ-u na amandmanima. Mene nitko nije prevario. GUP će biti usvojen sukladno zakonu', kazao je Bandić.

Istaknuo je i da suradnja s HDZ-om nikad nije bila upitna.

'Suradnja s HDZ-om nikad nije bila upitna s naše strane. Radimo zajedno za Zagreb, a na državnoj razini projekte od interesa svih građana', rekao je Bandić.

Iako je Drago Prgomet (HDZ), predsjednik Skupštine, želio da zbog velikog interesa javnosti točka GUP-a bude odmah na početku sjednice do toga nije došlo jer, kako je rekao, amandmani još nisu bili tehnički obrađeni i dostavljeni zastupnicima, pa ona na kraju nije ostala ni na šestom mjestu, gdje je prvotno planirana, već je pomaknuta na osmo jer su još neke dodane ispred nje.