NESUĐENI ODVJETNIK

Gulišija: Nemam pojma hoću li zastupati Sanadera

13.12.2010 u 16:37

Bionic
Reading

Nisam se čuo ni s njim ni s njegovim austrijskim zastupnicima, tvrdi ugledni splitski stručnjak za kazneno pravo

Ivo Sanader je u pritvoru u Salzburgu, a njegov (nesuđeni) odvjetnik Željko Gulišija vratio se u Split. Ugledni splitski krivičar bez veze je prošlog tjedna potegnuo do Slovenije, nije se uspio sastati s bivšim premijerom koji ga je bio hitno pozvao. Nije dobio ni punomoć, pa sa Sanaderom danas ni formalno nema nikakve veze.

'Iskreno, nemam pojma kakva je situacija. Od prošlog tjedna nisam se čuo s gospodinom Sanaderom niti sam uopće imao bilo kakvih kontakata s njegovim austrijskim odvjetnicima', iskreno će Gulišija. Mogući razvoj događaja oko izručenja bivšeg premijera nije želio komentirati niti želi predviđati hoće li obrana biti povjerena upravo njemu.

No, zato je vrlo rado dao svoj sud o spekulacijama da je njegovo ime poslužilo kao 'mamac' kako bi se zavarala policija i javnost, dok je bivši premijer istovremeno bježao prema Münchenu.

'To su besmislene priče, jasno je da bilo kojoj policiji nije problem locirati osobu koja se koristi mobitelom, a pogotovo nakon što je njegov broj objavljen na televiziji', kaže Gulišija.