BIZARNA ISTRAGA U OSIJEKU

Grobari krali nakit i novac pokojnika?

07.02.2013 u 13:56

Bionic
Reading

Osam osoba iz osječkog Ukopa jučer je pozvano na obavijesne razgovore u policiju. Većina su grobari, no među njima je i upravitelj jednog osječkog groblja, a špekulira se da su pozvani na razgovore zbog sumnje oko krađe nakita i zlata s preminulih osoba. Izvori Glasa Slavonije tvrde kako se danas može očekivati nastavak privođenja i novi obavijesni razgovori s djelatnicima Ukopa.

Dolazak krim-policije jučer rano ujutro u osječko poduzeće Ukop iznenadio je sve ondje prisutne djelatnike, pa i direktora Ukopa Milana Krištu, koji je za Glas Slavonije potvrdio kako ne može puno reći, no isto tako nije odbacio sumnje u krađu zlata.

'Bio bih najsretniji kad bih vam u ovom trenutku mogao uperiti prstom u nekog od mojih djelatnika i reći da je on kriv, ali ne mogu. Istraga je u tijeku i za sada doista više ništa ne znam. Bila je policija i to je točna informacija', kratko je prokomentirao Krišto.

Kako neslužbeno doznaje osječki dnevnik, za navodnu krađu zlata koje je u vlasništvu pokojnih osoba za sada nitko nije izravno osumnjičen. No, doznaje se da je policija posjetila Donjogradsko groblje odakle je na obavijesni razgovor povela više osoba (privedeni su i grobari zaduženi za ostala groblja). Da je policija posjećivala to groblje i prije 15-ak dana potvrdioje građanin koji stanuje u Crkvenoj ulici, nadomak groblja, koji je i jučer, kako je rekao, vidio da se ondje događa nešto neuobičajeno.

Inače, uz krađe svijeća i cvijeća, što je na grobljima gotovo uobičajena pojava, u Osijeku je zabilježena i krađa novca iz lijesa pokojnika na groblju u Retfali. Zbilo se to između 31. listopada i 6. studenoga 2011. Tom prilikom, kako je tada potvrdila i PU osječko-baranjska, iz grobnice je ukradeno oko 800 kuna. Da novac nedostaje otkriveno je nakon što je pokojnikov unuk vidio pomaknutu ploču na grobnici ovog romskog pokojnika. Naime, uobičajeno je da se pokojnici romske nacionalnosti pokapaju s novcem jer vjeruju da bi im mogao zatrebati u zagrobnom životu.