ide se u 'drugi krug'

Grmoja objavio šalabahter HDZ-a i HNS-a za glasovanje oko Povjerenstva za sukob interesa

16.02.2018 u 16:33

Bionic
Reading

Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta na svom je Facebook profilu objavio šalabahter HDZ-a i HNS-a za glasovanje o članovima i predsjednici za Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

'Šalabahter HDZ-a i HNS-a za članove Povjerenstva o sprečavanju sukoba interesa...', napisao je Grmoja uz fotografiju papira.

Na objavljenom papiru stoji da zastupnica HDZ-a i HNS-a za novu predsjednicu trebaju izglasati Natašu Novaković i za članove za Aleksandru Jozić-Ileković, Davorina Ivanjeka, Tonćicu Božić i Tatijanu Vučetić.

Ta četiri člana su i izabrana u Povjerenstvo, ali kandidatkinja za predsjednicu Nataša Novaković nije jer je je nedostajao samo jedan glas do potrebnih 76 glasova. Glasovanje će se ponoviti. Tko je od vladajućih glasao 'protivno' dogovoru nemoguće je saznati jer je glasovanje bilo tajno.

  • +2
Kandidati za Povjerenstvo za sukob interesa Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Šef HDZ-ovog kluba zastupniak Branko Bačić nada se da će predsjednica povjerenstva biti izabrana u drugom pokušaju.

'Ova vladajuća većina je stotinjak puta pokazala da je stabilna i danas smo izglasovali sve potrebne zakone, izabrali smo četiri kandidata. I ako sljedeći put ne izaberemo predsjednicu nije kraj svijeta, pokušat ćemo ponovno i ako treba ići će novi natječaj', kazao je Bačić novinarima u Saboru.