u subotu

Grmljavinsko nevrijeme stiže: Jak vjetar i tuča prvo na Jadranu, a od sredine dana i u ostatku zemlje

22.09.2023 u 14:11

Bionic
Reading

Umjereno do pretežno oblačno i u većem dijelu zemlje osjetno svježije, povremeno s kišom, mjestimice obilnom. Lokalno je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom, ponegdje i tučom, osobito na Jadranu i uz njega, od sredine dana i drugdje, prognoza je za subotu

Vjetar u okretanju s umjerenog južnog i jugozapadnog na sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu jako jugo, prolazno i sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a navečer na sjevernom dijelu zapuhat će jaka bura. Temperatura zraka u zapadnim krajevima uglavnom između 15 i 20.

Minimalna temperatura na istoku i sjevernom Jadranu između 17 i 21, u Dalmaciji od 21 do 24°C. Najviša dnevna na istoku i Jadranu između 22 i 27 °C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, vjetrovito te osjetno hladnije. U Dalmaciji pljuskovi i grmljavina mjestimice mogu biti izraženiji. Od ponedjeljka postupno smirivanje vremena, kiše još može biti uglavnom prijepodne na istoku, a pljuskova na jugu. U utorak barem djelomice sunčano, ujutro uz mjestimičnu maglu na kopnu. Puhat će umjeren sjeverni vjetar, u nedjelju prolazno i jak. Bit će vjetrovito uz jaku, na udare olujnu buru koja će u utorak oslabjeti. U nedjelju razmjerno svježe, od ponedjeljka postupno toplije.

Obilna kiša potopila ulice Zadra Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX