NESTABILNO VRIJEME

Grmljavinsko nevrijeme protutnjalo Hrvatskom, a evo što nas danas čeka

26.07.2017 u 07:20

Bionic
Reading

U utorak u večernjim satima grmljavina, jak vjetar, munje i pljusak protutnjali su Zagrebom, a ranije i u ostalim dijelovima Hrvatske. Meteorolozi za srijedu najavljuju također nestabilno vrijeme

U vremenskoj prognozi DHMZ-a ističe se da će u srijedu u Hrvatskoj biti pretežno ili djelomice sunčano te nestabilno. Uz više oblaka ponegdje će biti pljuskova i grmljavine, ujutro i prijepodne na jugu Dalmacije, a od sredine dana i u unutrašnjosti.

Vjetar većinom slab, u Slavoniji poslijepodne umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjereni zapadnjak i sjeverozapadnjak, a prema kraju dana duž obale sjevernog Jadrana i bura. Najviša dnevna temperatura od 22 do 27, a na Jadranu i malo viša.

  • +3
Grmljavinsko nevrijeme protutnjalo Zagrebom Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Za Zagreb napominju da će biti pretežno sunčano, poslijepodne s više oblaka i mogućnost lokalnog pljuska s grmljavinom. Vjetar većinom slab, poslijepodne prolazno umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 25 do 27 °C.

Biometeorološka prognoza povoljnija je nego prethodnih dana. Prevladavat će uglavnom razmjerno povoljne biometeorološke prilike. One će pridonositi dobrom raspoloženju, a kroničnim će bolesnicima olakšavati podnošenje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Nešto nepovoljnije će biti jedino na krajnjem jugu Hrvatske.