šef diplomacije

Grlić Radman: Srbija nije svjesna da mi nismo u SFRJ, Hrvatska je članica EU-a i NATO-a

08.05.2021 u 19:57

Bionic
Reading

'To što gospodin Vučić govori nas podsjeća da još uvijek, nakon 30 godina, Srbija nije svjesna da mi nismo u SFRJ, da je Hrvatska članica EU-a, da je članica NATO-a', komentirao je hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman spor oko KFOR-a na Kosovu

'Mi o raspoređivanju naših snaga razgovaramo s našim partnerima, saveznicima unutar NATO saveza, Srbija tu nije partner', rekao je gostujući u Dnevniku HTV-a ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman osvrčući se na spor oko KFOR-a na Kosovu.

Istaknuo je kako je Hrvatska priznala međunarodnu suverenost Kosova te da je u sklopu posjeta Kosovu posjetio i 34. kontingent Hrvatske vojske koji je tamo pohvaljen. Tamo je razgovarao s generalom, njihovim zapovjednikom, Talijanom.

'Oni su jedna od najboljih jedinica koji pridonose održavanju stabilnosti i mira u toj regiji. To što gospodin Vučić govori nas podsjeća da još uvijek, nakon 30 godina, Srbija nije svjesna da mi nismo u SFRJ, da je Hrvatska članica EU-a, da je članica NATO-a. Ako se sjetimo gospodina Vučića koji je u ožujku 1995 govorio kako Glina nikad neće biti Hrvatska, onda to može govoriti o nečemu', kazao je.