TERET KOMORI JER NIJE U SDP-U?

Grivičić dao ostavku s mjesta šefa Poljoprivredne komore

27.02.2012 u 14:23

Bionic
Reading

Nakon 14 dana prosvjeda mljekara, šef Hrvatske poljoprivredne komore Darko Grivičić podnio je ostavku na tu dužnost jer smatra da kao HSS-ovac predstavlja opterećenje za Komoru

'Predsjednik Komore danas je podnio ostavku na tu dužnost. Smatra da, ako je problem ministru i Vladi jer nije u SDP-u, svojim djelovanjem ne želi opterećivati Komoru. Skupština Komore će u roku od mjesec dana odlučivati o njegovoj ostavci', rekao je za tportal glasnogovornik HPK Vladimir Novotny.

Inače, danas je 14. dan prosvjeda mljekara koji se blokadom cesta bore da otkupna cijena litre mlijeka bude 2,70, a ne 2,30 kuna, kako je dogovoreno. Mljekari smatraju da će s tom cijenom izgubiti 20 milijuna kuna godišnje. 
Oko 200-tinjak mljekara i njihovih pristaša i danas je došlo s crnim zastavama pred Ministarstvo poljoprivrede na još jedan u nizu sastanaka s ministrom Tihomirom Jakovinom koji je započeo u 14 sati. 
'Očekujemo argumentiran razgovor i spremni smo za deblokadu prometnica ako se ovaj problem riješi i ako budemo mogli normalno razgovarati', rekao je dopredsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača Branko Zorić
Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, sudjelujući u emisiji Hrvatskog radija, istaknuo je da ostaje poticajna naknada po litri lijeka od 50 lipa, dok interventnu mjeru od 42 lipe, koja je vrijedila do 10. mjeseca 2011, država više ne može isplaćivati i to nije predviđeno proračunom za ovu godinu.