REAKCIJE

Grčki izbornik: Ponosan sam na igrače

08.06.2012 u 22:45

Bionic
Reading

U prvom susretu na Euru su Poljska i Grčka odigrali 1:1. Poljska je vodila golom Roberta Lewandowskog iz 17. minute, izjednačio je Dimitris Dalpingidis u 51.. Imali su Grci i priliku za pobjedu iz jedanaesterca, ali je udarac Giorgiosa Karagounisa s bijele točke zaustavio treći posljednji vratar Przemyslaw Tyton

Izbornik poljske nogometne reprezentacije Franciszek Smuda komentirao je za mikrofone poljske javne televizije nastup svoje momčadi.

'I bod je nešto. Očito smo bili sami krivi jer smo napravili nekoliko pogrešaka, posebno kod njihovog gola. Ali prve utakmice na turniru često završe neodlučeno,' komentirao je Smuda.

'Barem nismo izgubili. Još imamo za odigrati dvije utakmice i obje moramo dobiti. Igrači su očito bili pod velikim pritiskom, ali pokazali su veliki borbeni duh. Ova mlada momčad nije imala iskustvo grčke momčadi.'

'I dalje smo u lovu. Nadam se da ako ćemo igrati kao u prvom poluvremenu, da možemo dobiti preostale dvije utakmice,' komentirao je strijelac poljskog gola Lewandowski.

Fernando Santos, Portugalac koji obnaša dužnost izbornika grčke nogometne reprezentacije, bio je zadovoljan predstavom svojih igrača protiv domaćina.

'Imali samo zlatnu šansu zabiti gol za vodstvo 2:1. Da smo to uspjeli uraditi, utakmica bi bila gotova i odnijeli bi sva tri boda. Nismo uspjeli, ali sam svejedno vrlo ponosan na moje igrače. Željeli smo pobijediti i bili smo vrlo odlučni boriti se za sva tri boda. Moram priznati da u početku nismo imali odgovor na ofenzivnu igru Poljske. Kasnije smo uspostavili kontrolu nad loptom i keirali smo dovoljno prilika za postizanje pogodaka,' rekao je Santos.

Gol Poljaka
Gol Grka