odgovor na prozivke premijera

[FOTO/VIDEO] Grbin zatražio raspisivanje parlamentarnih izbora, a Plenkoviću poručio: 'Lopovi su postali drski!'

15.10.2021 u 12:09

Bionic
Reading

Nakon što ga je premijer Andrej Plenković jučer prozvao šef SDP-a Peđa Grbin danas je žestoko odgovorio

'Neće meni docirati jedan tiranin, despot i demokrat koji kroz prozor izbacuje 18 zastupniak iz kluba', poručio je jučer premijer Andrej Plenković predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu, nakon što su ga novinari pitali hoće li se HDZ ispričati nakon što je presudom utvrđeno da su odgovorni u slučaju Fimi medije te da moraju platiti 18 milijuna kuna.

Spočitnuo je pritom Plenković Grbinu da SDP pokazuje totalitarne manire, a šef SDP-a kazao je da su sve te optužbe smiješne.

Izvor: Pixsell / Autor: P. Macek

'Nemam namjeru odgovarati na njegove optužbe, ali reću ću nešto što se tiče i njega kao predsjednika HDZ-a i svih drugih članova te stranke. Willy Brandt kada se prije više od 50 godina ispričao, ispričao se za zločine režima zbog kojeg je morao pobjeći iz Njemačke. Čovjek je morao pobjeći iz Njemačke od nacista da spasi živu glavu, ali se ispričao jer je imao morala i zato što je osjećao sram za ono što je Njemačka napravila. Minimum, ne samo Plenkovića nego i Jandrokovića, Bačića i svih drugih koji su imali ulogu u onome što se događalo u drugoj polovici 2010., bio bi da se ispričaju što su iz džepova hrvatskih građana izbili desetke milijuna kuna. To je minimum osobne odgovornosti, minimum morala i minimum poštenja', poručio je premijeru danas Grbin.

'A druga stvar u zemljama demokracije u kakave se mi ugledamo u ovakvim se situacijama raspisuju izbori. Pa onda gospodo iz HDZ-a, ako ste face i ako ste uvjereni da se ovo na vas neće odraziti, onda raspišite te izbore pa nek građani odluče tko je kriv, a tko nije za milijune koji su ukradeni', kazao je Grbin.

Zagreb: Peđa Grbin komentirao je prekid sjednice Sabora Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na dodatno pitanje kako komentira što ga je Plenković nazvao tiraninom i despotom, Grbin je kazao da ga to nije uvrijedilo. 'Od Andreja Plenkovića ništa me ne može uvrijediti, ali mogu mu reći da su lopovi postali drski', kazao je Grbin.

Na pitanje je li sumnjiv trenutak objave presude Vrhovnog suda HDZ-u baš kada se u Saboru raspravljalo o novom predsjedniku tog suda, a navodno je ona napisana još u lipnju, Grbin ističe kako su tajminzi raznih akcija bili zanimljivi.