sprema se za kandidaturu?

Grbin održao trosatni sastanak s SDP-ovim gradonačelnicima na OPG-u kod Jastrebarskog

14.07.2020 u 23:57

Bionic
Reading

Kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin održao je u utorak navečer trosatni sastanak sa SDP-ovim gradonačelnicima. Prema riječima nekoliko sudionika sastanka, Grbin im je predstavio svoju viziju razvoja SDP-a, no ni jednom riječju nije tražio podršku u kandidaturi za novog šefa SDP-a.

'Razgovarali smo o problemima, malo smo analizirali rezultate izbora i ispričali što se kome od nas događalo tijekom kampanje. Zadovoljna sam i vraćam se s nekom dozom optimizma. Ovo je prvi puta da se nas koji smo na izborima polučili uspjeh pitalo što mislimo', kazala je za Jutarnji list jedna od gradonačelnica koja je bila na sastanku koji je okupio 20-ak osoba.

Tu su bili svi gradonačelnici, od Čakovca, Pregrade, Ludbrega, Klanjca, Zaboka, Siska, Ploča, Zlatara, Supetra, Kastva i Nove Gradiške do Jastrebarskog, Umaga, Vrbovca, Trogira, te zamjenik gradonačelnika Osijeka. NIje došao gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te gradonačelnik Ogulina jer je u samoizolaciji. Na sastanku nije bio ni gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, ali je došao njegov zamjenik koji će se za tu funkciju kandidirati na idućim izborima Marko Filipović.

  • +3
Zagreb: Davor Bernardić izjavio da je spreman otići s čela SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

Grbin je došao sa Sinišom Hajdašem Dončićem, organizator je bio Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga, dok je svojevrsni domaćin bio Mihael Zmajlović budući da je okupljanje bilo na jednom OPG-u pokraj Jaske.

'Nije se razgovaralo o pozicijama, nego o problemima i stanju u stranci. Svi dijelimo istu viziju stranke i smjer. Samo se o tome pričalo. Nije bilo govora o funkcijama, imenima, rasporedu. Napravili smo analizu izbora, kako je tko doživio kampanju. Složili smo se da je došlo vrijeme za neke nove ljude', govori jedan SDP-ov gradonačelnik i ističe da se nije izjašnjavao oko podrške Peđi Grbinu. Neki su se samoinicijativno izjasnili da će ga podržati.