KULTNI OBJEKT

Grašo o prodaji restorana: Nisam više stigao sve, ali ime i tradicija ostaju...

04.04.2019 u 14:02

Bionic
Reading

Restoran Adriatic i pizzerija Skipper na splitskom Sustipanu, kompleks koji je već četvrt stoljeća puno poznatiji pod frazom 'kod Graše', promijenio je vlasnika: Obitelj Grašo prodala je većinski udio Stipi Jeličiću i Žarku Deškoviću, vlasnicima kavane i restorana Bajamonti

Elitni restoran i popularna pizzerija popularno su okupljalište Splićana, ali i brojnih osoba iz svijeta estrade, sporta i politike, čiji su dosadašnji vlasnici bili bivši košarkaš Zoran Grašo i njegov sin, pjevač Petar Grašo.

'Sve ostaje isto, od imena do tradicije, ništa se ne mijenja. Novi većinski vlasnici možda nešto nadograde i unaprijede. Supruga, Petar i ja jako smo zadovoljni ljudima koji su preuzeli vođenje', kazao je za tportal Zoran Grašo.

Transakcija se odvila početkom ove godine, kada je obitelj prodala većinski udio tvrtke Grašo Commerce, koja će nastaviti biti nositelj biznisa. Posljednjih tjedana traju radovi na uređenju terase s koje se pruža spektakularan pogled na Split s jedne i otoke s druge strane.

'Bilo bi glupo da nastavim raditi ako fizički ne mogu sve stići. Ovako surađujem s novim vlasnicima, tradicija se nastavlja, sve je sjajno', dodao je Grašo.

Sada će, kaže, moći malo više pomoći svojoj supruzi, koja 'penzionerski iznajmljuje nešto apartmančića'.

'I ja sam penzioner, ali ne baš klasičan. Ne bih volio ostati bez svojih kontakata i druženja', zaključuje bivši košarkaš, inače vrlo aktivan u splitskom društvenom životu.

Restoran Adriatic Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX