NAGRADE PODIJELJENE

Vojko V i grupa Detour trijumfirali na Porinu, no pjesmu godine otpjevao je Petar Grašo

29.03.2019 u 23:10

Bionic
Reading

Iako je dodjela glazbene nagrade Porin 2019. bila sjajna, nije prošla bez malog problema – grupa Vatra slučajno je izazvala tehničke poteškoće i zavila cijeli događaj u mrak na nekoliko minuta

Sad se i službeno zna tko su pobjednici Porina 2019. Pjesmu godine otpjevao je Petar Grašo i za to dobio dvije nagrade – za najbolju mušku vokalnu izvedbu i pjesmu godine, dok je Vojko V odnio nagrade za album godine i najbolji album klupske glazbe, a grupa Detour dobila je nagrade za najbolji album pop glazbe i najbolju izvedbu grupe s vokalom.

  • +33
Crveni tepih 26. Porina Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

No, 2019. donijela je niz sjajnih izvođača koji su zasluženo kući odnijeli nagrade. Ogenj je dobio nagrade za najboljeg izvođača godine i najbolji album etno glazbe. Goran Bare & Majke kući su ponijeli nagradu za najbolji album rock glazbe.

Boris Štok također je dobio nagradu za najbolji album alternativne glazbe, dok je Goran Karan imao najbolji album zabavne glazbe.

Josipa Lisac na žalost zbog bolesti nije mogla doći na Porin.

  • +4
Porin 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Kao što smo rekli, svečanost nije prošla potpuno bez problema. Dvorana Zamet neplanirano je ostala bez struje na nekoliko minuta. Za nestanak struje, neslužbeno saznajemo sa HRT-a, krivi su članovi grupe Vatra koji su nešto krivo pritisnuli na računalu. Dok je tehnička podrška rješavala problem, publika je osvjetljavala dvoranu upaljačima i mobitelima.

Sve pobjednike Porina možete naći na službenoj stranici glazbene nagrade.

  • +12
Predprijenos svečane dodjele nagrada za 26. Porin Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL