kaznena prijava

Granična policija ulovila muškarca s lažnim PCR testom; istog dana im je dostavio 'popravljeni', no i dalje krivotvoreni test

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 19.03.2021 14:32
  • Objavljeno 19.03.2021 u 13:40
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic

Policijski službenici prijavili su dvojicu muškarca jer su koristili krivotvorene nalaze PCR testova

Bujska je policija dovršila dva kriminalistička istraživanja i utvrdila sumnju da su 65-godišnji slovenski državljanin i 58-godišnji hrvatski državljanin počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave. Na granični prijelaz Plovanija jučer oko 17 sati pristigao je 65-godišnji slovenski državljanin, koji je graničnoj policiji predočio negativan nalaz PCR testa. Policijski službenici obavili su provjere te su, između ostalog, kontaktirali i zdravstvenu ustanovu koja je navodno obavila testiranje i utvrdili da je riječ o krivotvorenom nalazu testa. Također su utvrdili kako je slovenski državljanin krivotvoreni nalaz kupio u Ljubljani za određeni novčani iznos.

U drugom slučaju policijski službenici utvrdili su kako je 58-godišnji hrvatski državljanin policiji dostavio krivotvoreni nalaz PCR testa ne bi li mu se ukinula samoizolacija koja mu je određena 3. ožujka, kada je putem graničnog prijelaza Plovanija ušao u Hrvatsku. Muškarac je istog dana policiji dostavio negativan nalaz PCR testiranja, za kojeg je obavljenim provjerama utvrđeno kako je riječ o krivotvorini.

Protiv obojice počinitelja policija će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.