odluka na vijeću

Gradonačelnik Rijeke traži da mu se poveća plaća. Kaže da ne radi to zbog sebe nego zbog drugih

22.03.2023 u 06:59

Bionic
Reading

Gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović proslijedio je Gradskom vijeću na odlučivanje Odluku o određivanju plaće i drugih prava gradonačelnika i zamjenika kojom se, ako bude prihvaćena, povećava plaća prvom čovjeku grada i zamjenicima

U Gradu Rijeci objašnjavaju da nije riječ o povećanju plaće gradonačelnika i zamjenika, već o vraćanju na staro, na plaću koju je riječki gradonačelnik primao do 2011., kada je smanjena zbog krize, piše Novi list.

'Ovo povećanje zapravo je vraćanje na koeficijente od prije 12 godina, odnosno vraćanje na koeficijente iz 2011. i ide usporedo s reorganizacijom gradske uprave. Ova odluka predstavlja temelj i za drugu odluku – odluku o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Rijeke. Drugim riječima, kako bi bilo moguće povećanje plaće pročelnika i svih zaposlenika u gradskoj upravi, nužno je, zbog zakonskih propisa koji su na snazi, povećati i plaću gradonačelnika i zamjenika', pojasnio je Filipović.

Gradonačelnik sada ima plaću u iznosu od 3027,78 eura bruto, odnosno 1994,78 eura neto, a po prijedlogu odluke trebao bi imati plaću u iznosu od 3528,08 eura bruto, odnosno 2304,57 eura neto.