NEMA VEĆE ŠTETE

Gradonačelnik Rijeke obišao poplavljenu Kantridu

26.12.2009 u 13:41

Bionic
Reading

Iako nogometni stadion Kantrida izgleda kao da mu neće biti spasa, nadležni govore da veće štete ne bi trebalo biti

Kiša je jučer stadion u potpunosti poplavila, no danas voda s njega otječe na parkiralište na ulazu u stadion pa se trava počela nazirati.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel došao je jutros vidjeti kakvo je stanje na terenu. Kaže da je toliko kiše napadalo prije 23 godine. Pretpostavlja da travnjak koji je postavljen prije sedam mjeseci i u koji je uloženo oko 8 milijuna kuna neće biti oštećen.

'Voda se povlači, nadam se da kiša koja je najavljena za večeras neće biti toliko jaka da ponovo poplavi stadion. Prije nekoliko dana imali smo snijeg pa obilnu kišu, logično je da se ta silna voda negdje slijeva', rekao je gradonačelnik te dodao da je problem što se s vodom slijeva i pijesak pod travom pa će njega trebati ponovo posuti.

Veljko Karabajić, pročelnik za sport u Gradu Rijeci, također je bio na terenu i slaže se s gradonačelnikom da štete neće biti, iako napominju da je stadion osiguran.

Travnati busen koji je ugrađen na Stadion Kantrida prije sedam mjeseci gotovo je identičan travi koja je ugrađena u Münchenu na slavnoj Allianz Areni te je otporan na visoke ljetne vrućine i na obilne padaline u kratkom razdoblju.

Osim što je poplavljen stadion na Kantridi, vodena bujica veliku je štetu napravila na Grobniku, ali i u samom centru grada u Ružićevoj ulici gdje se Rječina izlila iz korita pa su poplavljeni poslovni prostori, fitness centar i market Plodine.