O POSLJEDICAMA POTRESA

Gradonačelnik Petrinje Dumbović: Ne dolazite ako mislite snimati selfieje! Uplatite na žiro-račun...

03.01.2021 u 17:23

Bionic
Reading

Govoreći o potresu i njegovim razornim posljedicama za Petrinju, HTV-ov novinar Eugen Husak za emisiju Nedjeljom u 2 razgovarao je s gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem

Na pitanje je li zadovoljan pruženom pomoći nakon potresa, odgovara: 'U roku od 45 minuta, sat vremena, državni vrh s cijelom operativom kojom država raspolaže bio je u gradu Petrinji. Mogu reći da sam zadovoljan i da koordinacija između građana i svih institucija koje su trenutačno u gradu - od vojske, za koju volim reći da je vojska spasa, i svih onih elementarnih nepogoda koje odrađujemo, funkcionira dobro', kaže Dumbović.

  • +7
Potres u Petrinji Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Zahvalio se svim građanima koji su pomogli Petrinji, no upozorio je da se u dobroj namjeri stvorila gužva.

'U jednom trenutku bilo je ljudi u gradu koji su htjeli golim rukama čistiti ova zgarišta, ovo stratište koje je uništeno. Prvo smo se morali boriti protiv onih koji su od srca došli, da im kažemo: nemojte nam pomagati, nastradat ćete! Jer u ovoj elementarnoj nepogodi sigurno da nemamo iz zraka i svemira pomoć da spustimo s neba kontejnere. To ne postoji!', rekao je petrinjski gradonačelnik.

Pozvao je i sve krovopokrivače u Petrinju: 'Dođite ovamo, bit će vam plaćeno. Novac imamo i to nije upitno. Neka dođu da ih mi organiziramo sa strukom. Znači, informacija, komunikacija, struka i organiziranost. To očekujemo za sutra!', rekao je.

Na pitanje kako obični građani mogu pomoći i koja je poruka njima, odgovorio je: 'Poruka svakom običnom građaninu: ako mi dolaze u grad da imaju uspomenu, da ovdje naprave selfie, neka mi ne dolaze! A ako mi daju novac na žiro-račun, hvala svima! Svi oni koji žele pomoći mogu pomoći i u građevnom materijalu, kamp-kućicama, kućicama...', rekao je Dumbović za HRT.