izgrađena NADSTREŠNICA

Gradonačelnik Penava posjetio vukovarsko Pravoslavno groblje

27.10.2020 u 11:31

Bionic
Reading

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u utorak je posjetio gradsko Pravoslavno groblje na kojem je još proljetos izgrađena nadstrešnica za posljednji ispraćaj pokojnika, u čiju je gradnju Grad Vukovar uložio 68.000 kuna.

Penava je napomenuo da je Pravoslavno groblje u Vukovaru bilo jedino od sedam vukovarskih groblja na kojem dosad nije bila izgrađena nadstrešnica za ukop pokojnika.

"Učinili smo to, vjerujem, na zadovoljstvo velikog broja građana koji ovdje imaju svoje najmilije", rekao je i dodao da gradske vlasti kontinuirano ulažu u uređenja groblja na području Vukovara.

Izvijestio je i da su ovih dana oko pravoslavne crkve sv. Petke na Dobroj vodi postavljeni novi koševi za otpad te klupe, a radi se i na izgradnji spoja ceste do crkve sv. Petke preko naselja Dobra voda.

Igor Štrangarević, direktor vukovarskog Komunalca koji upravlja grobljima na području grada, rekao je da se dosad posljednji ispraćaj pokojnika na Pravoslavnom groblju obavljao na otvorenom.

No, u razgovorima s predstavnicima vjerske zajednice i građanima pronađeno je rješenje o gradnji nadstrešnice.

Štrangarević je građane Vukovara pozvao na pridržavanje epidemioloških mjera tijekom posjeta grobljima u vrijeme blagdana Svih svetih, istaknuvši da je na grobljima obvezno nositi zaštitne maske.