PRISJELO MU 'PET PEDERA'

Gradonačelnik Đurđevca ispričao se zbog homofobične izjave

25.01.2012 u 19:00

Bionic
Reading

Gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan (SDP) ispričao se na današnjoj konferenciji za novinare zbog izjava koje je dao lokalnim novinama u vezi s gašenjem foruma na gradskoj internetskoj stranici, kada je novinarki rekao da će ugasiti forum 'jer mu je dosta da pet pedera i tri nezadovoljne žene non-stop kroje politiku grada'

U povodu napisa u tiskovinama odmah se želim ispričati svima koji se osjećaju povrijeđeni mojim izjavama ili interpretacijama mojih izjava, rekao je gradonačelnik Gračan.

'Nikada u životu nisam dijelio ljude na temelju njihovih rasnih, vjerskih, političkih ili drugih razlika te njihovih seksualnih orijentacija. Uvijek me zanima samo čovjek. Tražim čovjeka, i to ponavljam, njegove osobine, njegove vrijednosti", istaknuo je Gračan te objasnio u kojim je okolnostima dao spornu izjavu za lokalne novine.

Kako je rekao, izjavu novinarki dao je vozeći kroz najprometniji dio Zagreba, i to nakon njezina trećeg poziva.

"Svaki put sam joj rekao da nisam u mogućnosti dati izjavu uz molbu da ću je nazvati kada to bude moguće", rekao je Gračan, koji je, kako je dodao, prilikom trećeg poziva "dao izjavu u ljutnji jer je telefonskim pozivom doveden u situaciju u kojoj je bio ugrožen njegov život, život pješaka i ostalih sudionika u prometu".

Novinarka "Glasa Podravine", istražujući navode koji su se pojavili na forumu grada Đurđevca, a po kojima je ravnateljica lokalnog vrtića uhvaćena u krađi kozmetike u prodavaonici, nazvala je Gračana ne bi li se očitovao o tom slučaju.

Gradonačelnik joj je tada izgovorio rečenicu zbog koje se danas ispričao. U vezi s forumom Gračan je rekao da je zatvoren zato što "nije opravdao svoje postojanje".

"Uvodimo stranicu 'Pitanja i prijedlozi građana'. Na pitanja će odgovarati svi iz gradske vlasti kojima će ona biti upućena", rekao je Gračan.