gotovo bez simptoma

Gradonačelnik Dabo: I Novljanka se zarazila na letu iz Turske

31.03.2020 u 13:49

Bionic
Reading

Bračni par iz Novalje zaražen Covidom -19 je dobro, gotovo bez simptoma, a testiranje je obavljeno slijedom potvrđenih zaraza u Istri, Novom Vinodolskom i drugdje, odakle su oboljeli putnici za koje se utvrdilo da su 16. ožujka, kao i Novljanka, letjeli zrakoplovom iz Turske, doznaje se od gradonačelnika Novalje.

Kako je za Hinu rekao gradonačelnik Novalje Ante Dabo, muž se zarazio od žene nakon njezina povratka, ali su oboje dobro, nemaju povišenu temperaturu, jedino su malo kašljali.

Riječ je o charter letu prije dva tjedna, na kojem je bilo 167 putnika iz Hrvatske, a s kojeg je zasad utvrđeno 11 zaraženih osoba. No sumnja na Covid 19 postavila se otprilike prije tjedan dana. Novljani su tek od tada u samoizolaciji, a pod epidemiološkim nadzorom su i njihovi kontakti, rekao je Dabo.

Sa željom da postupi etično, gradonačelnik nije otkrio imena oboljelih, ali je rekao da je gospodin član novaljskoga Stožera Civilne zaštite.

„Unatoč tome, nema razloga da itko od nas drugih bude u samoizolaciji jer već neko vrijeme, zbog preventivnih razloga, sjednice Stožera i druge sastanke održavamo kao videokonferencije“, zaključio je Dabo.