KOBNA PURETINA S UMAKOM?

Gradonačelnik Broda otrovao se na blagdanskom domjenku

20.12.2010 u 16:29

Bionic
Reading

Nakon što su u društvu kolega i poslovnih partnera na prigodnim domjencima proslavili nadolazeće blagdane, 30-ak Brođana zatražilo je liječničku pomoć zbog trovanja hranom. Među oboljelima su i brodski gradonačelnik Mirko Duspara i njegova supruga, a očekuje se da će broj otrovanih hranom još rasti

Dvoje pacijenata s najtežim simptomima zadržano je na bolničkom liječenju, a njihovo je stanje zadovoljavajuće. Iz čije je kuhinje došla hrana kojom su se Brođani otrovali, još nije poznato. Špekulira se da se radi o restoranu Grozd, no

ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Ante Cvitković na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare to nije želio potvrditi.

Kako doznajemo, iz tog se restorana tijekom petka i subote navodno vozila hrana na nekoliko prigodnih blagdanskih domjenaka u Slavonskom Brodu. O slučaju trovanja hranom odmah je obaviještena i sanitarna inspekcija, koja provodi potrebne mjere na terenu.

Ravnatelj Zavoda Cvitković kaže kako je još preuranjeno govoriti koje je jelo prouzročilo zdravstvene tegobe Brođana, visoku temperaturu, proljev i povraćanje, ali je moguće da je riječ o jelima s puretinom i piletinom. Najviše se sumnja na puretinu u umaku od gljiva. Uzročnik trovanja se još istražuje, a ne isključuje se ni salmonela, no točni rezultati analize bi trebali biti poznati sutra ili prekosutra.