ISTRAŽIVANJE NOVE TV

Građani vide Karamarka kao glavnog krivca za pad Vlade

  • Autor: L.F./Nova TV
  • Zadnja izmjena 19.06.2016 21:18
  • Objavljeno 19.06.2016 u 21:18
Domagoj Ivan Milošević i Tomislav Karamarko

Domagoj Ivan Milošević i Tomislav Karamarko

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Politička kriza u kojoj se našla Hrvatska velika većina građana, odnosno njih 61 posto, misli da se treba riješiti samo izborima. Da je krizu moguće riješiti ostankom Vlade, ali bez Karamarka u njoj smatra 20 posto ispitanika, pokazuje anketa Nove TV

Svega 8 posto ispitanika misli da je krizu moguće riješiti novim preslagivanjem oko HDZ-a. Njih 3 posto smatra da se kriza može riješiti ostankom Oreškovićeve Vlade u ovom sastavu, a 2 posto njih preslagivanjem, ali oko SDP-a. Ne zna 6 posto ispitanika.

Više od 2/3 ispitanika ili njih 68 posto smatra Tomislava Karamarka odgovornim za pad Vlade. 15 posto ispitanika pak misli da je odgovoran Božo Petrov što je Vlada pala, a 3 posto odgovornim smatra premijera Oreškovića. Ne zna njih 14 posto.

Premijer Orešković nakon izleta u politiku vratit će se u poslovni svijet, misli 56 posto ispitanika, a njih 29 posto pak misli da će ostati u politici. Ne zna njih 15 posto.

No sam premijer dao je do znanja da će razmisliti i o mogućem političkom angažmanu. Ako pak ostane u politici 52 posto građana smatra da će se priključiti MOSTU, da će ostati nezavisni kandidat, misli pak 17 posto ispitanika. Da bi se mogao priključiti HDZ-u, misli njih 7 posto, a 6 posto misli da će osnovati vlastitu stranku. 3 posto ispitanika misli da će se priključiti SDP-u, a 1 posto nekoj drugoj stranci. Ne zna njih 14 posto.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!