LOV NA LAŽLJIVCA

Građani sami ulovili dugogodišnjeg prevaranta

26.01.2009 u 12:09

Bionic
Reading

Iako se od 2007. godine nalazi na policijskoj tjeralici, prevaranta koji se koristio lažnim imenima uhvatili su građani

Josipa Barišića ili, kako se nekima predstavljao, Željka Petrovića, ovog puta prevarili su građani koji su bili njegove žrtve. Pedesetčetverogodišnji muškarac iz Kutine ima više od 200 prijevara u policijskom dosjeu. Varajući građane, u nekoliko je godina zaradio više od pola milijuna kuna.

Do svojih žrtava prevarant je najčešće dolazio preko različitih klubova, udruga ili podružnica političkih stranaka i različitih preporuka, pa žrtve nisu ništa sumnjale.

'Imao je odličnu priču razrađenu u tančine i ničim se nije moglo naslutiti da je riječ o prevarantu. I meni je, kao i ostalima, nudio dobro plaćen posao vozača dostavljača za neku njemačku tvrtku na području Slavonije. Prvi je telefonski razgovor prošao normalno, a tek kad smo se vidjeli tražio je 1200 kuna za neke liječničke potvrde. Poslije je tražio i 320 kuna za međunarodnu dopusnicu, a preko mene je pokušao doći i do drugih žrtava', kaže Srđan Šijaković, jedan od pokretača akcije lova na prevaranta.

Četvorica muškaraca prijevarom su ga namamili u Osijek prošlog četvrtka te ga ulovili na autobusnom kolodvoru. Nakon toga prevaranta je preuzela policija. Organizatori lova pozivaju ostale građane koji su bili žrtve njegovih prijevara da se jave policiji, piše Večernji list.