ukupno 20 zaraženih

Grad Umag nabavio novi dodatni respirator i prijenosni krevet za pacijente s visokozaraznim bolestima

30.03.2020 u 14:14

Bionic
Reading

Grad Umag nabavio je u ponedjeljak po žurnom postupku radi bolje zdravstvene sigurnosti građana još jedan respirator i tzv. bio bag, to jest izolacijsku jedinicu - prijenosni krevet koji služi za prijevoz pacijenata s visokozaraznim bolestima

'Zdravlje nam je svima prioritet, a u ovim novonastalim okolnostima pogotovo', poručio je umaški gradonačelnik Vili Bassanese i dodao da će na taj način 'najefikasnije zaštititi građane i medicinsko osoblje od mogućih zaraza'.

Istaknuo je kako umaška ispostava Zavoda za hitnu medicinu trenutačno ima dva respiratora, a dodatni će uređaj uvelike pomoći u spašavanju pacijenata na tom području na kojem ih je trenutačno 20 zaraženo koronavirusom.

'Umag je zbog svojega geografskog položaja izloženiji aktualnoj prijetnji više od drugih krajeva, što se u gradu osjeća na svakom koraku. Upravo smo zbog toga poduzeli sve što je u našoj moći ne bismo li preventivnim mjerama smanjili i zaustavili širenje virusa. Iako nabava respiratora i 'bio baga' ne rješava problem širenja virusa, sigurno pomaže u liječenju već inficiranih sugrađana i u zaštiti medicinskog osoblja prilikom transporta', poručio je Bassanese.

Umaški gradonačelnik zahvalio je svim liječnicima, zdravstvenim djelatnicima i tehničarima.