OPARA NIJE ODOLIO

Grad Split uskoro zapošljava nove činovnike

14.10.2017 u 17:27

Bionic
Reading

U gradskoj upravi Grada Splita trenutačno je zaposlen 451 službenik i namještenik, otkriva plan prijama u službu za 2017. godinu objavljen u najnovijem službenom listu. Isti dokument, koji nosi naziv 'kratkoročni plan', otkriva i kako će gradonačelnik Andro Krstulović Opara, na prijedlog pročelnika, do kraja godine u Banovini na neodređeno zaposliti još pet magistara struke i jednog prvostupnika, za što će biti raspisani i pripadajući javni natječaji

Prvi je to veći val otvaranja novih radnih mjesta u lokalnoj vlasti nakon suglasnosti koju je poteštat potpisao tvrtki "Split parking" za zapošljavanjedirektorova savjetnika i ukupno 12 djelatnika za "stalno", piše Slobodna Dalmacija.

  • +2
Opara s komunalcima Izvor: Pixsell / Autor: tportal

Jedna od prvih protokoliranih odluka HDZ-ova gradonačelnika, donesena 16. lipnja, bio je zaključak o zabrani zasnivanja radnih odnosa bez njegove suglasnosti koji se odnosio na otvaranje novih radnih mjesta, ali i popunjavanje upražnjenih mjesta na određeno ili na neodređeno radno vrijeme koji vrijedi i za sve ustanove kojima je Grad osnivač.