TEŠKE OPTUŽBE

Grabar Kitarović tvrdi da je zbog Rusije izgubila od Milanovića. Što o tome kaže SOA?

12.09.2023 u 19:39

Bionic
Reading

Gostujući na podcastu One Decision bivšeg direktora britanske vanjsko-obavještajne službe MI6, Sir Richarda Dearlovea, bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kazala je da je Rusija utjecala na predsjedničke izbore 2020. u kojima je izgubila od Zorana Milanovića

'Taj LNG terminal je bio najveća sporna točka s Rusijom i vjerojatno je bio razlog za hibridne akcije tijekom predizborne kampanje, što je pridonijelo rezultatu izbora 2020.', rekla je Grabar Kitarović, ne predočivši za tu tvrdnju nikakve dokaze.

Za Dnevnik Nove TV ovu temu komentirao je sigurnosni stručnjak Ante Letica, koji kaže da su to ozbiljne i teške optužbe. 'Ne znam odakle Kolindi Grabar Kitarović takva saznanja, jesu li iz njenih izvora ili iz sigurnosnog sustava. Ako su iz sigurnosnog sustava, nadamo se da je o njima obavijestila sva nadležna tijela', rekao je Letica.

Iz SOA-e neslužbeno kažu da nemaju takvih informacija. Kad bi ih imali, obavijestili bi predsjednika, premijera i zapadne partnere.

Mišel Jakšić (SDP), predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora, rekao je da je ta tvrdnja u rangu njezinih obećanja o plaćama od 8000 eura.