18. GODINA OD SMRTI

Grabar Kitarović: S ponosom se sjećamo prvog predsjednika

10.12.2017 u 13:33

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju je, u povodu godišnjice smrti Franje Tuđmana, istaknula je kako se hrvatski narod u domovini i diljem svijeta, i svi hrvatski državljani s poštovanjem i zahvalnošću sjećaju svojega prvog predsjednika.

"Duboko vjerujući u svoj narod, ujedinio je domovinsku i iseljenu Hrvatsku na programu ostvarenja povijesnog cilja - stvaranja slobodne i neovisne hrvatske države. Bio je čovjek jasne političke vizije, strateg i državnik", navodi se u priopćenju Ureda predsjednice.  

S obzirom da je danas i Međunarodni dan ljudskih prava, ustanovljen kao spomen na donošenje Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, predsjednica naglašava kako su  stvaranjem neovisne države, hrvatski narod i svi građani dobili politički okvir za njezino ispunjenje i za stvaranje društva u kojemu će dostojanstvo i prava svake osobe biti zaštićena, u zajedničkoj odgovornosti promicanja općega dobra.

 Predsjednica je jutros položila vijenac i zapalila svijeću na grobu prvog hrvatskog predsjednika u povodu 18. obljetnice njegove smrti. 

  • +10
Polaganje vijenaca na groblju Mirogoj povodom obljetnice smrti Franje Tuđmana Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo