james mattis

Grabar-Kitarović s ministrom obrane SAD-a, dvije strane 'razvile strateško' partnerstvo

13.07.2018 u 20:27

Bionic
Reading

Predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je u petak s američkim ministrom obrane Jamesom Mattisom, a tijekom sastanka naglašeno je snažno prijateljstvo i savezništvo te izuzetno uspješna bilateralna obrambena i vojna suradnja dviju država koja je dosegla razinu strateškog partnerstva, doznaje se iz službenog priopćenja.

Ministar Mattis se sastao s predsjednicom u okviru službenog posjeta Hrvatskoj koja je domaćin Posebnog sastanka ministara obrane država članica Američko-jadranske povelje.

"Tijekom sastanka naglašeno je snažno prijateljstvo, savezništvo te izuzetno uspješna bilateralna obrambena i vojna suradnja dviju država, koja je dosegla razinu strateškog partnerstva", stoji u priopćenju Ureda predsjednice.

Tijekom susreta su naznačena i područja buduće suradnje koja će dodatno osnažiti ukupne međudržavne odnose.

"Posebna pozornost stavljena je na sigurnost i stabilnost na području jugoistočne Europe, snažnu potporu Hrvatske susjednim državama na njihovu putu k europskim i euroatlantskim integracijama te potrebu jačanja političke prisutnosti i osnaživanja uloge SAD na području jugoistočne Europe", dodaje se u priopćenju.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik hrvatske vlade i ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov.

  • +7
James Mattis u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL