URED OTIŠAO IZ ZADRA

Grabar Kitarović: Razgovarat ću s premijerom o otocima

09.04.2016 u 09:36

Bionic
Reading

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sudjelovala je u petak na Gospodarskom forum otoka Paga u Novalji, na kojem su uz nju bili i predstavnici diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Hrvatskoj te 160 gospodarstvenika s otoka Paga. Svoje gospodarsko-razvojne projekte predstavili su predstavnici Zadarske i Ličko-senjske županije, gradonačelnik Paga Željko Maržić, Novalje Ante Dabo, načelnik općine Povljana Ivo Pogorilić te načelnik općine Kolan Šime Gligora

Uvod u Gospodarski forum bila je diplomatska čajanka u Vrtovima lunjskih maslina, jedinstvenom botaničkom rezervatu tisućljetnih autohtonih maslina, od čijih je listića proizveden čaj, s etiketom originalnog otočkog proizvoda, a koji su gosti tom prigodom mogli kušati.

Po završetku Gospodarskog foruma, koji je uz predstavljanje resursa i osmišljenih projekata protekao u druženju gostiju i domaćih poduzetnika, okupljeni su se preselili na Trg Bazilika u centru Novalje gdje su djeca iz KUD-a Naška izvela prigodni program.

Gospodarski skup u Novalji završio je druženjem u hotelu Loža. Predsjednica Grabar Kitarović je rekla kako posljednji dan rada njezinog ureda u Zadarskoj županiji završava na otoku Pagu. Zahvalila je diplomatskom zboru na dolasku, vjerujući da su prepoznali perspektivu tog kraja te poručila kako se nada da će se vratiti i kao prijatelji i gosti, ali i pomoći u pridobivanju investicija za budući razvoj otoka.

Istaknula je važnost prometne povezanost otoka s kopnom, zdravstvenu i drugu skrb kao i kvalitetne internetske veze te rekla da će o tome razgovarati s resornim ministrima i s predsjednikom vlade.