SASTANAK U NEW YORKU

Grabar Kitarović razgovarala s Orbanom, idući tjedan ide u Mađarsku

01.10.2015 u 07:14

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susrela se na marginama 70. jesenskog zasjedanja Opće skupštine UN-a s premijerom Kneževine Andore Antonijem Martijem, mađarskim premijerom Viktorom Orbanom te zamjenikom premijera i ministrom vanjskih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom, priopćeno je iz njezinog ureda.

S obzirom na napetosti između Hrvatske i Mađarske vezano za izbjegličku krizu svakako je najzanimljiviji susret s premijerom Orbanom.

'S mađarskim premijerom Orbanom Predsjednica je razgovarala o migrantskoj krizi i pogledima na njezino rješenje. Osvrnuli su se i na bilateralne odnose, a pred službeni posjet Predsjednice Republike Mađarskoj sljedećeg tjedna', poručeno je iz Ureda predsjednice.

Inače, oko ovog je susreta izbio i mali medijski skandal jer su novinari bili pozvani na susret dvaju dužnosnika a naknadno su iz nepoznatih razloga dobili odbijenicu.

Sa zamjenikom premijera i ministrom vanjskih poslova Slovačke Republike Grabar-Kitarović razgovarala je o održanom pripremnom sastanku njezine inicijative Jadran - Baltik - Crno more te o pitanjima na europskoj agendi, prije svega migrantskoj krizi.