NA IMANJU salajevih

Grabar Kitarović otkrila gdje će provesti blagdane

12.12.2017 u 20:10

Bionic
Reading

Predsjednica Republike drugi je dan u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji gdje je jučer privremeno izmjestila svoj ured, a posjet toj županiji završila je obilaskom 'Božićne priče Salajevih' u mjestu Grabovnica gdje je s njom popričao RTL

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otkrila je za RTL da nije prvi put na imanju Salajevih, a u razgovoru je pohvalila i Advent u Zagrebu. Što se tiče blagdana u kući Kitarovićevih, predsjednica je otkrila da će se povući iz javnosti na nekoliko dana između Božića i Nove godine. 'Bit ću s obitelji u Zagrebu, Rijeci i planinama oko Rijeke', otkrila je za RTL.

Kazala je kako će se ona i suprug Jakov Kitarović izmjenjivati u kuhanju. 'Kažu prijatelji da i ja dobro kuham pa ćemo se izmjenjivati. Moram vam reći da i moj sin koji ima 14 godina je sad isto krenuo kuhati doduše ono što njega zanima. To je ona mlada generacija koja otvori YouTube, pogleda neki video i skuha temeljem toga', dodala je.

Što se tiče poklona, predsjednica je rekla: 'Suprug i ja zajedno zamatamo darove. Već godinama nama sveti Nikola više nosi darove nego ispod samog bora. Djeca redovito pišu svetom Nikoli i on im redovito odgovara na pisma, ohrabruje ih da budu još bolji. Pod borom će se naći nešto darova, međutim moram reći da meni osobno ništa ne treba nego samo malo zajedništva, topline i malo odmora.'

  • +33
Božićna priča Zlatka Salaja Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Uputila je i poruku onima koji žive na minimalcu i blokiranima. 'Morali bismo o njima razgovarati cijele godine, a ne samo u vrijeme Adventa. Kad nam se srca otople od svijećica i svjetiljki koje vidimo i onda počnemo više darivati. Kroz cijelu godinu svih 12 mjeseci moramo razgovarati o tom životnom pitanju, a to je zapošljavanje jer temeljna pitanja koja si ljudi postavljaju u Hrvatskoj je 'imam li posao', 'ako imam posao da li sam plaćen redovito', 'ako primam plaću da li mi je ona dovoljna za život koji mi je dostojan', dakle ne samo temeljnih potreba prehrane, odjeće i režija, a neki ne primaju niti za to nego da imaju doista financijskih sredstrava za ugodan život. Moramo nastaviti s reformom poreza kako bismo potaknuli naše poduzetništvo jer jedino ono može stvarati nova radna mjesta, radna mjesta dodane vrijednosti, ono može biti zamašnjak razvoja, dakle država može tu učiniti puno više nekakvim intervencijama u poreznom sustavu i poticajima raznih vrsta. Međutim, stvarne poslove, stvarne plaće i plaće koje mi primamo kao državni dužnosnici i službenici jesu one koje stvaraju naši poduzetnici, naši obrtnici, naši radnici.', poručila je Grabar Kitarović.