vatrogasci u akciji

Gorjela zgrada Radničkog doma u Borovu naselju

14.01.2020 u 19:29

Bionic
Reading

Požar u zgradi Radničkoga doma u gradskoj četvrti Borovo naselje ugašen je i to zahvaljujući brzoj intervenciji Javne vatrogasne postrojbe Vukovar koja je odmah izašla na teren.

Požar je izbio oko 18.30 sati, o čemu su Županijski centar 112 Vukovar obavijestili građani koji su se zatekli u blizini zgrade.

Prema prvim informacijama s terena, požar je izbio u prizemlju zgrade, a zapalilo se smeće i raslinje koje nesavjesni građani godinama odlažu u devastiranu zgradu, javlja Hrvatski radio Vukovar.

Policija je također izašla na teren, no prema neslužbenim informacijama neće se raditi očevid, budući da nije pričinjena znatnija materijalna šteta, jer je zgrada Radničkoga doma i onako u lošem stanju te joj predstoji obnova putem Intervencijskoga plana Grada Vukovara, kada se u nju treba preseliti dio vukovarskog Veleučilišta Lavoslava Ružičke.

Uzrok izbijanja požara za sada je nepoznat, no uznemirieni građani na društvene mreže objavljuju fotografije iz kojih je vidljivo da je u zgradi Radničkoga doma u Borovu naselju gorjelo i u nedjelju 12. siječnja 2020. godine.