DRAMA KOD GRUBIŠNOG POLJA

[FOTO/VIDEO] Planulo postrojenje Zagrebpetrola, vatrogasci lokalizirali požar

22.06.2019 u 15:17

Bionic
Reading

Vatrogasci u Grubišnom Polju u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji saniraju posljedice požara koji je malo prije 14 sati buknuo u krugu pogona Zagrebpetrola, tvrtke koja se bavi čišćenjem benzinskih crpki te odlaganjem i obradom staroga ulja. U požaru nitko nije ozlijeđen

U Grubišnom Polju možemo još uvijek vidjeti veliki oblak dima. Na terenu su vatrogasne ekipe. Požar je lokaliziran, nije ugašen, spriječeno je da se proširi na susjednu asfaltnu bazu. Nema ozlijeđenih ako izuzmeno jednog vatrogasca koji se nadisao gustoga dima', izjavio je Michael Palijan, novinar radija Grubišno Polje, a prenosi HRT.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Vatrogasni zapovjednik Željko Mesec rekao je da se urušila čelična konstrukcija postrojenja, javlja Dnevnik.hr.

Gorjele su lako zapaljive tekućine. Nema opasnosti od proširenja na druge objekte u blizini. Na terenu su vatrogasci JVP-a Daruvar, Garešnica, Grubišno Polje i Bjelovar. Prema prvim informacijama nema ozlijeđenih.

  • +22
Požar u postrojenju Zagrebpetrola u Grubišnom Polju Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

'Požarište je pod kontrolom. Nema nekih novih ugroza u smislu eksplozije, jer se radi o naftnim derivatima. Mislim da je to sve spašeno, jedino je zagađeno dimom. Srećom, puhao je istočni vjetar pa to nije išlo prema urbanoj sredini nego prema šumi', rekao je Zlatko Mađeruh, gradonačelnik Grubišnog Polja.

Uzrok požara znat će se nakon očevida.

Dojava o požaru stigla je oko 13:45, a onda je odmah na teren poslana i Javna vatrogasna postrojba Grubišno polje.

Mnogi domaći stanovnici rade u zaposlenju i svi su u šoku nakon izbijanja požara. Najbliži zaposleni priskočili su u pomoć, izvukli kamione i kombi vozila, ispričali su danas svjedoci za Večernji list.

Zagrebpetrol je tvrtka koja se bavi čišćenjem benzinskih crpki te odlaganjem i obradom otpadnog ulja. Prema službenoj stranici tvrtke, na njihovoj lokaciji u Grubišnom Polju imaju poslovni prostor od 2.000 metara kvadratnih. Imaju skladište opasnog otpada (rabljena motorna ulja, uljni filteri, zauljena ambalaža) te skladište naftnih derivata.