NIŠTA OD PRESELJENJA

Gnjev proključao na Zelenoj tržnici: 'Što ćemo jesti ako zemlje u okolici zaključaju izvoz?'

02.11.2022 u 14:48

Bionic
Reading

Nastavljaju se problemi s lokacijom Zelene tržnice u Zagrebu. Iz Zagrebačkog holdinga odgovorili su Jutarnjem listu da glavni razlog i uvjet za premještanje još nije riješen jer je zbog izostanka valjanih ponuda Grad 23. rujna poništio natječaj za rekonstrukciju raskrižja Slavonska avenija - Gordana Lederera - Siniše Glavaševića. Dakle, postupak odabira izvođača radova ponovit će se iduće godine

'Aktivno se počelo tražiti alternativnu lokaciju kada je plan denivelacije postao dio programa ulaganja Grada Zagreba u prometnu infrastrukturu za ovu godinu. Razmatrano je nekoliko lokacija na kojima postoji nužna infrastruktura kako bi se moglo osigurati relativno brzo izmještanje tržnice uz optimalne troškove same investicije. Napominjemo da smo iznimno svjesni važnosti očuvanja - a, nadamo se, u budućnosti i revitalizacije - ovog segmenta tržnog poslovanja', naveli su iz Holdinga za Jutarnji list.

Predsjednica Udruge povrćara Grada Zagreba Marina Galović rekla je da su OPG-ovci s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem dogovorili preseljenje u obližnju Ulicu Siniše Glavaševića. Nova vlast predložila je lokacije na Velesajmu, pa na stočnom sajmu u Sesvetama, a zatim i u Strugama kod Inina parkirališta, ali je to odbijeno.

'U doba rata u Ukrajini te poskupljenja svega i svačega vladajući ne razmišljaju što će jesti ako zemlje u okolici zaključaju izvoz. Mi smo domaći opskrbni lanac i važna smo karika u Zagrebu, ali i u državi. Reguliramo divljanje cijena između uvoza i malih tržnica. Smatram da metropola zavređuje modernu Zelenu tržnicu dostojnu divljenja', kaže Galović za Jutarnji list.