VREMENSKA PROGNOZA

Gnjavi vas južina? E, tako će vam biti cijeli tjedan!

21.11.2016 u 10:00

Bionic
Reading

Nesvakidašnje toplo vrijeme nastavit će se tijekom cijelog tjedna temperaturama čak i iznad 20 stupnjeva Celzijusa. Iako su moguće jutarnje magle te povremena naoblaka i kiša, većinu tjedna obilježit će lijepo i sunčano vrijeme

U utorak će u nizinskoj unutrašnjosti nakon mjestimične jutarnje magle ili niske naoblake biti barem djelomice sunčano. Na srednjem i južnom Jadranu pretežno sunčano. Na sjevernom Jadranu i u gorskoj unutrašnjosti više oblaka, a povremena kiša moguća je uglavnom na širem riječkom području, unutrašnjosti Istre te u Gorskom kotaru. U unutrašnjosti će puhati slab jugoistočnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 5 do 10, a na Jadranu od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 14 do 19, a na Jadranu od 17 do 21°C.

U srijedu će u unutrašnjosti biti češće magla, koja se ponegdje može zadržavati veći dio prijepodneva. Nakon izdizanja magle i razilaženja naoblake pretežno sunčano s malom naoblakom. Na srednjem i južnom Jadranu pretežno sunčano, a oblačnije će i dalje biti u Istri te na Kvarneru, gdje će mjestimice biti moguća kiša, češća na riječkom području. Vjetar u unutrašnjosti slab, a na Jadranu većinom umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 4 do 8, a na Jadranu od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 13 do 18, a na Jadranu od 17 do 21°C.

U četvrtak u unutrašnjosti ujutro magla ili niska naoblaka koji se mogu zadržati veći dio prijepodneva. Nakon izdizanja magle i razilaženja naoblake barem djelomice sunčano. U Dalmaciji djelomice sunčano uz postupan porast naoblake. Na sjevernom Jadranu cijeli dan umjereno do pretežno oblačno uz mogućnost kiše, češće na širem riječkom području. Vjetar u unutrašnjosti slab, a na Jadranu umjereno jugo koje će prema kraju dana ojačati. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 5 do 10, a na Jadranu od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 13 do 18, a na Jadranu od 17 do 21°C.

U petak u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, tek ponegdje uz više oblaka moguća je pokoja kap kiše. Ujutro je još moguća magla. Na Jadranu umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, a moguć je i poneki lokalni pljusak, uglavnom u Dalmaciji. U unutrašnjosti će puhat slab istočnjak i jugoistočnjak, a na Jadranu umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 7 do 12, a na Jadranu od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 13 do 17, a na Jadranu od 17 do 21°C.

Prema trenutačnim prognostičkim materijalima, period iznadprosječno toplog vremena nastavit će se i tijekom sljedećeg vikenda. Okretanje vjetrova na sjeverne smjerove očekuju se tek tijekom nedjelje odnosno ponedjeljka. Okretanjem vjetrova očekuje se i postupni pad temperatura.