ALEKSANDAR VUČIĆ

'Gluplje obrazloženje za plagijat nisam čuo'

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da je obrazloženje tri znanstvenika da je doktorat ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića plagijat - najgluplje obrazloženje koje je on ikad čuo

'Mene pitanje navodnog plagijata jako zanima. Završio sam državni Pravni fakultet s najvišim ocjenama i mislio sam da znam nešto iz te oblasti, ali gluplje obrazloženje nikad nisam čuo. Mislim da stručna javnost treba ocijeniti radi li se o plagijatu ili ne', rekao je Vučić prenosevesti-online.com.

Dodao je da nitko ne zna na osnovi čega su ta trojica znanstvenika zaključila da je Stefanovićev rad plagijat. Na portalu Pešačnik u nedjelju je objavljen tekst Uglješe Grušića (docent Sveučilišta u Nottinghamu), Branislava Radeljića (izvanrednog profesora Sveučilišta Istočni London) i Slobodana Tomića (doktorant, Londonska škola ekonomije i političkih znanosti) u kojem tvrde da postoje ozbiljne indicije da u Stefanovićevu doktorskom radu ima mnogo plagijata.

Nebojša Stefanović u lipnju 2013. obranio je doktorat na sveučilištu Megatrend u Beogradu na temu 'Nova uloga strateškog menadžmenta u upravljanju lokalnom samoupravom (primjer grada Beograda)'.