kakvo nas vrijeme čeka

Gledate utakmicu vani? Donosimo vremensku prognozu po gradovima

15.07.2018 u 07:41

Bionic
Reading

Dok hrvatska nogometna reprezentacija ispisuje povijest u finalu Svjetskog prvenstva, donosimo pregled vremenskih uvjeta za gledanje spektakla protiv Francuza na otvorenom

U zemlji danas uglavnom djelomice sunčano, a uz promjenljivu naoblaku mjestimice pljuskovi ili povremena kiša, ponajprije u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj te na sjevernom Jadranu, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

U Dalmaciji sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, a na sjevernom Jadranu i bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 25 do 30 °C, u Dalmaciji ponegdje i malo viša.

Vrijeme 15. srpnja Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

U Zagrebu djelomice sunčano, a uz promjenljivu naoblaku poneki pljusak ili povremena kiša, uglavnom u prvom dijelu dana. Vjetar slab. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 °C.

Split bez padalina u nedjelju, uz moguću naoblaku popodne.

  • +47
Navijači na stadionu Lužnjiki, Hrvatska - Engleska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

U Osijeku će biti oblačno, također bez predvišenih padalina, dok će u Rijeci temperaturni maksimalac iznositi 26 stupnjeva.

U Gospiću promjenjivo oblačno uz malu količinu kiše i moguću grmljavinu.

  • +6
Hrvatska zavijena u crveno bijele 'kockice' Izvor: Facebook / Autor: Davor Javorović, Dubravka Petrić / Facebook

Za doček Vatrenih u ponedjeljak čeka nas u prvom dijelu dana djelomice sunčano. Zatim postupno naoblačenje uz kišu, pljuskove i grmljavinu, najprije u zapadnim predjelima, a prema večeri i u noći na utorak i u cijeloj zemlji. Lokalno je moguća i obilnija oborina.

Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu će slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak postupno okretati na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 18, a na Jadranu između 19 i 23. Najviša dnevna uglavnom između 26 i 31 °C.