nikola milina

Glavni ravnatelj policije otkrio koliko je kaznenih prijava podneseno za krivotvorenje propusnica

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 06.04.2020 20:41
  • Objavljeno 06.04.2020 u 20:41
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Nikola Milina, glavni ravnatelj policije, objasnio je zašto je sustav e-Prijava boravišta obustavljen, ali i koliko je kaznenih prijava podneseno za krivotvorenje propusnica

"Kad su odluke donesene za zabranu napuštanja mjesta prebivališta, ustvrdilo se da je veći broj građana od uobičajenog broja podnio taj zahtjev. To nije bilo iz životnih razloga nego da se mimoiđe sustav. Sada je privremeno usluga obustavljena, ali će se za nužne slučajeve, za sklapanje brakova, rođenja djeteta i gospodarska pitanja, otvoriti mogućnost", rekao je Milina u Dnevniku Nove TV.

Dodao je kako je do sada podneseno šest kaznenih prijava za krivotvorenje propusnica. Poslodavci su izdavali propusnice za ljude koji nisu njihovi zaposlenici.

"Prema Kaznenom zakonu, kazne za to su do pet godina zatvora", rekao je Milina.

Objasnio je da regionalni stožeri moraju rješavati životne probleme na lokalnoj razini i omogućiti ljudima da putuju iz općine u općinu zbog, odlaska u kupovinu ili poštu.

Rekao je i da većina ljudi poštuje upute, no da neki nisu dobro informirani bez obzira na sve što se svakodnevno govori.

"Bilo je preko 9500 osoba koje nisu imale propusnice. Ima pojedinaca koji neodgovoarajuće reagiraju, ali policijski dužnosnici su profesionalni", rekao je.

Komentirao je i pljačke stanova nakon potresa u Zagrebu.

"U centru nema prijavljeno ni jedno kazneno djelo provala ili teških krađa. Na cijelom području u dva tjedna zabilježeno je 6 provalnih krađa i 7 pokušaja. Sigurnost je na visokoj razini", zaključio je Milina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!