OŠTRO PO PREDSJEDNICI

Glavašević: Poziv Vučiću u Hrvatsku je pljuska u lice svima koji su u ratu patili

04.02.2018 u 13:22

Bionic
Reading

Bojan Glavašević, saborski zastupnik SDP-a, protiv je posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

'To je čovjek čiji posjet ja apsolutno ne podržavam. Dijalog sa Srbijom apsolutno, na institucionalnoj razini, ali da predsjednica pozove tog čovjeka, koji je takve stvari izgovorio, čovjeku koji je bio Šešeljev posilnik, koji je ovoj zemlji nametao kolektivnu krivnju, za nešto s čime ova zemlja nema veze, to je čovjek koji o Hrvatskoj nema dobro mišljenje i nije prijatelj ove zemlje', poručio je Glavašević u razgovoru za N1.

Saborski zastupnik SDP-a smatra da bi Vučić morao reći da je promijenio stav, a isprika je nužna.

'Milorad Pupovac je moj kolega s fakulteta i u Saboru, ali oko Aleksandra Vučića se ne slažemo, očito. Smatram da nacionalne manjine ne bi trebale ići na konzultacije kod Vučića za svoje pozicije u Republici Hrvatskoj. Pupovac je u zadnje vrijeme vrlo nekonzistentan u svojim stavovima i ovo što je rekao o Vučiću - bio je daleko premekan', kazao je Glavašević.

Problem je da se Vučića kao uvaženog gosta poziva u RH, bez konzultacija s Vladom.

'Vučić je osoba koja Srbiju drži u šaci. To je čovjek koji je ubojstvo Olivera Ivanovića iskoristio kako bi sat vremena ribao novinare i političke oponente. To je osoba koja je u stanju iskoristiti srebreničku tragediju kako bi sebe promovirao. Ovo je potpuni promašaj predsjednice i pljuska u lice svima onima koji su u ratu patili', naglasio je Glavašević.

  • +7
Inauguracija kod Vučića Izvor: Reuters / Autor: DJORDJE KOJADINOVIC