rastanak s hdz-om

Glavašević o Penavi: Licemjer, i to ne osobito bistar; Mrsić: Očito merači ministarsku fotelju...

20.05.2020 u 12:18

Bionic
Reading

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava objavio je kako kako izlazi iz HDZ-a. Izazvalo je to lavinu reakcija političkih suparnika na društvenim mrežama. Dok je Bojan Glavašević napisao kako je 'pokušavajući pokopati Plenkovića i HDZ, pokopao samog sebe', šef Demokrata Mirando Mrsić je zaključio: 'Očito Penava merači ministarsku fotelju...'

Bivši SDP-ovac Bojan Glavašević oglasio se na svojem Twitteru prvo kratkim videom naslovljenim 'Izlazak Ivana Penave iz HDZ-a' slikovito to ilustrirajući:

Glavašević je potom dodao i kako je 'pokušavajući pokopati Plenkovića i HDZ, pokopao sebe'.

'Ivan Penava je danas, pokusavajuci pokopati Plenkovica i HDZ, pokopao sebe tako sto je potvrdio da je sudjelovao - dok se mogao okoristiti time - u etnomafijaskom, nacionalistickom parazitiranju na tragediji Vukovara. Licemjer, i to ne osobito bistar.', napisao je Glavašević.

Oglasio se i predsjednik Demokrata Mirando Mrsić koji je svoju objavu na Twitteru započeo s 'Koje sanjkanje, a nigdje snijega'!'.

Bivša premijerka Jadranka Kosor napisala je:

'Nikad ovakovog udara za stranku. I predsjednik GO i svi predsjednici temeljnih ogranaka i svi vijećnici i gradonačelnik, napustili HDZ u Vukovaru.'